Reportage

Marie & Mitch bor i en sagoskog 

Marie och Mitch Tkauc har skapat en sagoskog utanför knuten. Här bjuder en mångfald av träd och buskar på en kavalkad av blommor, blad och stammar i alla upptänkliga färger och former.

TrädgårdAmatören 1:2022


Arboretum och Rhodondendronskog

Marie och Mitch Tkauc har en parkliknande trädgård. De kan de delvis tacka stormarna Gudrun och Per för. Hade de inte blåst ner deras tallskog hade de aldrig kunnat ana vilket vackert landskap som låg och väntade på att förvandlas till trädgården Lilla Skapargården i Valinge.

Göteborgsposten, 2022-05-08

En alldeles egen sagoskog

Hemma hos Marie och Mitch får träden ta plats. Här är gränsen mellan natur och trädgård flytande, och japanska lönnar och rododendron smyger fram bland skogens höga gamla träd, vilket skapar spänning och mystik. 

Allt om trädgård nr. 6, 2022


Färgprakt i blomsterskogen

Från mars till juni flammar skogen nedanför Marie och Mitch Tkaucs villa av rhododendronblom i lila, rött, gult, orange, rosa och vitt. Men det finns något som är ännu finare, tycker rhododendronfantasten Marie: - Det är ju bladen som ger skönhet året om.

Gods & gårdar, nr. 4, 2022
Lugnet efter stormen

Inget ont utan något gott... så småningom. Marie
och Mitch skapade sin fridfulla skogsträdgård ur
förödelsen som stormen Gudrun lämnat efter sig.

ICA Trädgår nr. 20, 2019Hitta ett favoritträd till din trädgård!

Det började med en solfjäderstall och slutade med ett arboretum. Marie Tkauc kan inte sluta samla på Träd: "Det är ju de som ger skugga och variation!" Här tipsar hon om sina favoriter.

Allers Trädgård nr. 9, 2016
Jag måste bli 200- annars hinner jag inte klart

Marie Tkauc älskar sina träd, framförallt praktkatalpan Speciosa, de många japanska lönnarna och olika varianter av rhododendron. I hennes japaninspirerade del av trädgården i Valinge sprakar det av knalliga färger under hösten.

Läs mer...Avkoppling med trädgårdsprojekt

När Marie Tkauc inte är på sin arbetsplats i mottagningen på Ringhals är chansen stor att man hittar henne hemma i trädgården i Valinge utanför Varberg.

Läs mer...