VÅR BERÄTTELSE

En resa som aldrig tar slut


Som tjugoåring tog Marie över tomten, byggde nytt hus med maken Mitch och satte igång med sin trädgård. I många år satsade de på höga perenner av alla de slag. Pioner också förstås, men även dagliljor som blommar så vackert på sensommaren när mycket annat har blommat över. Pionerna var så många att det inte var några som helst problem att plocka in dem och sätta dem i vaser. Senare fick de smak för de pyttesmå alpinerna och sen kom passionen för gammaldags rosor. Med tiden har en del av dem fått ge vika för buskar och träd.

"Trädgård är vårt allra största intresse och här i skogsdungen ute bland åkrarna har vi skapat oss en egen botanisk trädgård med mängder av växter och träd från både när och fjärran".

Trädgården började drastiskt växa efter att ha byggt en damm utanför huset. Projektet med dammen gav mersmak och sedan dess har trädgården vuxit undan för undan och utökats med nya trädgårdsrum och nya växter.

Träden utgör basen i trädgården.

Växter och träd har vi både köpt och bytt till oss, bland annat genom trädgårdssällskapet där hon och Mitch är medlemmar. Mitchs härstammar är från Slovenien och därifrån kommer många växter. Vissa av växterna i trädgården ser man annars sällan här på våra breddgrader, till exempel de äkta kastanjerna, valnötsträdet eller akaciaträdet.

"Jag är ingen soldyrkare utan gillar skuggan från träden. Om man blandar lövfällande träd med vintergrönt så har man en trädgård som är vacker även på vintern."

Med vänliga hälsningar,
Marie & Mitch